Laden...
Naar Facebook

Tom Boere

Koken vanuit het hart”

Het team van Otium staat onder leiding van Ruben de Vries (Restaurant Manager) en Tom Boere (Chef de Cuisine). Uit ervaring, passie, eigenzinnigheid en een voorkeur voor ‘ambacht’ ontwikkelde Tom een kookstijl die hij typeert als ‘informeel chique’. Smaak is zijn grote keukenliefde die zorgt voor een continue zoektocht naar verfijning. Zijn keuken wordt gekenmerkt door geraffineerde smaken die ontstaan uit eerlijke producten, ongekunstelde ambacht, liefde voor het vak en een snufje ‘rock and roll’.

 

Tom Boere startte zijn culinaire loopbaan als 15-jarige. Eerst in de bediening, maar al snel stond hij als leerling in de keukens van gerenommeerde chefs met een klassieke visie. Hij deed onder meer ervaring op bij de Kersentuin in Amsterdam, Chalet Royal in ’s Hertogenbosch, La Truffe Noire in Brussel en was hij eigenaar van Restaurant inTenz.

 

“Kwaliteit van een product is belangrijker dan exclusiviteit. Mijn dagen bij Otium beginnen met inkoop van verse producten. Het is de start van een culinaire zoektocht die geen dag hetzelfde is. Geïnspireerd door de seizoenen en de dagelijkse aanvoer ga ik met het voltallige keukenteam van Otium elke dag opnieuw de uitdaging aan om spannende, niet alledaagse gerechten te creëren. Daarbij kiezen we soms voor experimentele smaaksensaties, met als doel het prikkelen van de zintuigen terwijl we het product herkenbaar in zijn waarde laten.”

Tom Boere, chef de cuisine

 

×